G-0SSP1HNF3F

Prosztata masszázs

Először egy kis anatómia :-)

A prosztata( düllmirigy)meglehetősen előnytelen helyen található, a húgyhólyag alatt, a húgycső körül található. Egészséges állapotában nagyjából gesztenye nagyságú, súlya 8-15 gramm közötti. A prosztata egy enyhén lúgos, tejszerű folyadékot termel, mely az ondó nagyjából 30 százalékát alkotja. Ez a folyadék segít semlegesíteni a hüvelyben található enyhén savas kémhatású közeget, ezzel hozzájárul a spermiumok túléléséhez, így megnöveli a sikeres fogantatás esélyét. Emellett a prosztatában található izmok az ejakulátum ürítésében is szerepet játszanak.

Annak ellenére, hogy apró szervről van szó, mégis igen fontos szerepet tölt be, meglehetősen nagy gondokat okozhat. Jellegzetes betegségei közé tartozik a prosztatagyulladás, a prosztata megnagyobbodása, a prosztata daganata pedig az egyik leggyakoribb tumoros megbetegedés, mely a férfiakat érintheti.

A prosztatamasszázs egészségügyi előnyei

A prosztatamasszázs a prosztata masszírozását, stimulálását jelenti. Ennek egyrészt szexuális szerepe lehet (előfordulhat, hogy valaki pusztán a prosztata masszírozásától is képes elérni az orgazmust), másrészt egészségmegőrző funkciót is tulajdonítanak neki.

A prosztata masszírozásával váladék ürül a prosztatából, és ez segíthet "tisztán" tartani a prosztatavezetéket, eltávolítani a pangó folyadékot.

Mivel a prosztata a hasüregnek inkább hátsó részén található, a prosztata stimulálása a végbélen (belső) vagy a gáton (külső) keresztül történik.

A prosztatamasszázsra nemcsak örömszerzési forrásként, hanem terápiaként is tekinthetünk, mert bizonyos esetekben kifejezetten sokat segít. Bár ezzel kapcsolatban egyelőre kevés tanulmány érhető el, ezért az orvosok sem feltétlenül foglalnak határozott állást, akadnak elgondolkodtató eredmények.

Mikor segíthet?

 Fájdalmas erekció

A masszázs megkönnyíti a folyadék áramlását a szaporító szervben, ami azért jó, mert az itt keletkező csomók miatt kellemetlen érzéssel vagy fájdalommal társulhat az ejakuláció. A finom mozdulatok ezeket segítenek megszüntetni.

Erekciós zavarok

A modern kezelések előtti időkben prosztatamasszázst vetettek be az ebben szenvedő férfiaknál. Vannak, akik ma is ezt alkalmazzák - akár más módszerekkel kombinálva, akár önállóan.

 A vizelés kérdése

A prosztata a húgycső környékén van. Éppen ezért érthető, hogy gyulladás vagy megnagyobbodás esetén zavar keletkezhet a vizelet áramlásában. Viszont a terápiával megszüntethető a duzzanat egy része, így javulhat a vizelet áramlása.

 Prosztatagyulladás

Az antibiotikumkúrák és a speciális kezelések előtt szintén a masszázst alkalmazták bevett kezelési eljárásként. Persze időközben fejlődött az orvostudomány, ami szélesítette a rendelkezésre álló palettát.

7 dolog, amit még jó ha tudsz


1. Nem vagy egyedül a kíváncsiságoddal

Egy felmérés szerint a nők 80%-a bevállalná, hogy megmasszírozza a párja prosztatáját. Könnyen elképzelhető tehát, hogy a te párod is nyitott rá.

2. A szégyenlősség egyszerűen a múlté

Ma már nem kell azon aggódnod, mit gondolnak mások. De ha feszélyez a téma felhozásának gondolata, akkor fellélegezhetsz, mert a kapcsolatban élő férfiak 71%-a már fel merte vállalni ezt a kérését. Szóval hidd el, ez a téma egyáltalán nem olyan kínos, mint amilyennek gondolod.

3. Fokozza a férfiak orgazmusát

Szintén egy felmérésben mutattak rá arra, hogy a erősebb orgazmust élnek át azok a férfiak, akiknek az előjáték során részük van egy kis masszázsban - mert stimulálja a péniszt. 

4. Erősebb lesz az erekció

Legalábbis erről számoltak be az érintettek. 

5. Segít elkerülni a prosztatamegnagyobbodást és a rákot

Mert a prosztatamasszázs segít megszabadulni a mirigyben termelődő folyadéktól, ami felelős a prosztata megnagyobbodásáért.

6. Segít megelőzni a merevedési zavarokat

Ez a hatás annak tudható be, hogy vér jut a péniszbe - azaz a módszer kiváló eszköz az impotencia elleni küzdelemben.

7. Kívülről is sor kerülhet rá

Csak azért, mert a prosztata belül van, nem jelenti azt, hogy a partnerednek bent kell nyúlkálnia. Ezt különösen akkor jó tudni, ha erre inkább undorító, mint izgató dologként gondol. Nagyon egyszerű a dolog: ilyenkor a herék és a fenék közötti bőrrészt kell kezelésbe venni.


Prosztatamasszázs veszélyei

Ha nem hozzáértő csinálja, a prosztatamasszázsnak sajnos káros következményei is lehetnek. Ha túl erősen, túl nagy nyomást gyakorolva stimulálják a prosztatát, az nemcsak felerősítheti a panaszokat, de új problémákat is előidézhet. Akut prosztatagyulladás esetén szigorúan tilos a prosztatamasszázs, mert ennek hatására a gyulladás könnyen továbbterjedhet a szervezetben.


Forrás : https://www.egeszsegkalauz.hu/betegsegek/ferfibajok/prosztatamasszazs- 

                     https://www.egeszsegkalauz.hu/betegsegek/ferfibajok/prosztatamasszazs-egeszseges-erotika/62kmetx>

hitwebcounter