G-0SSP1HNF3F

Hipnózis-hipnoterápia

Mára már tudományosan bizonyított tény, hogy a mindennapi gondolkodásunkat és viselkedésünket többnyire nem a tudatos elménk, hanem a tudatalattink befolyásolja.

A tudatalattinkban rögzült élmények, minták "segítenek" a döntéshozatalban. Ez igaz úgy a pozitívan, mint a negatívan megélt eseményekre is.

A pozitív minták könnyűvé, élhetővé, érthetővé és gördülékennyé teszik életünket.

A negatív minták nehezítik, blokkolják azt. Úgy érezhetjük, hogy a lét folyamatos küzdelem és akadály.

A tudatalattiban elraktározott emlékeinket, mintáinkat a hipnózisterápia során felszínre hozhatjuk.

Elő tudjuk hívni azokat az információkat, amik eddig a problémáink hátterében húzódtak. Így nagyobb rálátásunk lehet az életünkre, és ez a megértés már önmagában is megkönnyítheti a nehéz helyzetek megoldását.

Hipnózisban arra is van lehetőségünk, hogy megváltoztassuk a tudatalatti elménkben a viselkedésünkre ható érzelmeket, ezáltal hatékonyan tudjuk az életünket alakítani.

A hipnoterápia tehát egy megváltozott tudatállapotban történő önismereti munka

A hiedelmekkel ellentétben nem egy kiszolgáltatott állapot, amiben elveszítjük az irányítást. Ez az állapot nem egy alvó öntudatlan állapot, hanem egy nagyon kellemes mély, pihentető nyugalom, amiben mindent érzékelsz magad körül, miközben felszínre jönnek a tudatalattidban által tárolt érzelmek és megoldások.

 Úgy képzeld el, mint egy vezetett meditációt, ahol a tudatos elme is jelen van, de a figyelem a tudatalatti információkra fókuszál. A hipnózis tehát veszélytelen, mert a saját tudatunk elsősorban minket véd, ezért olyan információt sem előhozni, sem beépíteni nem lehet, ami nekünk kárt okozna! 


Kutatások szerint a hipnoterápia 93%-ban sikeres és eredményessége hosszantartó.

Különböző terápiákat összehasonlítva a várható eredmények a következők.

Pszichoanalízis: 35%-os felépülés 600 alkalom után

Viselkedésterápia: 72%-os felépülés 22 alkalom után

Hipnoterápia: 93%-os felépülés 6 alkalom után

forrás: Alfred Barrios, PhD kutatása alapján


Hipnoterápia alkalmazásával sikeresen kezelhető esetek 


A hipnózis eszközei az olyan mindennapi élethelyzetek megoldásában nyújthatnak segítséget, mint az emberi kapcsolatok, párkapcsolati problémák, önértékelési zavarok, munkahelyi nehézségek, családi konfliktusok, szexuális problémák, vagyis minden olyan helyzetre ami lelki eredetű.

Segíthet megszabadulni aggodalmainktól , megoldani a stresszes élethelyzeteket, sőt céljaink megvalósítását is megerősíti, felvértez egészséges önbizalommal, tetterővel. A hipnotizőr által létrehozott hipnózis az önhipnózishoz képest egy mélyebb tudati állapot, ami lehetővé teszi a kliens számára, hogy a mély transzban akár gyerekkorából hozott, számára ismeretlen, de viselkedését befolyásoló félelmeit, problémáit feloldja.  

"A hipnózis vagy hipnoterápia önmagában nem minősül orvosi gyógymódnak, sem pszichoterápiás eljárásnak. Nem egészségügyi szolgáltatás, és nem orvosi gyógymódot. Kizárólag a személy komfortérzetének, a személy fizikai közérzetének, az életminőségének javítására irányul, még azokban az esetben is, amikor egy meglévő panasz csökken."


Mi történik egy hipnózis ülésen?

A hipnózisterápia nem igényel külön előkészületeket. Viselj kényelmes ruhát, és lehetőleg legyél kipihent, hogy ne aludj el a terápia közben. 

A legelső alkalommal egy kötetlen beszélgetés keretében  megbeszéljük, hogy pontosan miért is kerestél fel és, hogy a felmerült problémának mi lehet a kiváltó oka. Hipnózisban csakis és kizárólag az fog történni, amit előre megbeszéltünk. Ezután elkezdődik a terápiás folyamat, ahol átéled, hogy milyen  hipnózisban lenni. 

Problémáddal kapcsolatban várhatóan már az első ülés alkalmával érezhető előrelépés történik. Hipnózisban alapvetően tanulási folyamat zajlik, ami során a tudatalattidból származó válaszokat kapsz.

Az első alkalom a probléma megismerése, valamint a hipnózisra való felkészítés miatt kb. 1,5 órát vesz igénybe. Minden további alkalommal már elegendő kb. 1 óra, mivel addigra az esete már ismert, és a hipnózis élményét is már átélted, abban gyakorlott vagy.

Kinek ajánlott a hipnoterápia kezelés?

Bárkinek, aki szeretne segítséget kapni, ha egy adott problémára szeretne megoldást találni, változást elérni az adott életterületen. Nincs semmilyen mentális betegsége és a 10. életévét betöltötte.


Kinek nem ajánlott a hipnózis ?

Mentális betegség, epilepszia esetén.

10 éves kor alatt.


Bejelentkezés, időpontkérés telefonon : +36-30-588-1485

"A hipnózis vagy hipnoterápia önmagában nem minősül orvosi gyógymódnak, sem pszichoterápiás eljárásnak. Nem egészségügyi szolgáltatás, és nem orvosi gyógymódot. Kizárólag a személy komfortérzetének, a személy fizikai közérzetének, az életminőségének javítására irányul, még azokban az esetben is, amikor egy meglévő panasz csökken."

hitwebcounter