G-0SSP1HNF3F

Potenciazavar és ami mögötte van

2023.05.28
" Ha egy férfi ugyanolyan önbizalommal bír, mint egy egészséges hímivarsejt, akkor a nőnek már nincs problémája."
Kriston Andrea
" Akinek a merevedés hiánya okoz gondot, mihelyst megérti az okát, rájön, hogy pont jól működik. Bár nem biztos, hogy örömmel tölti el a szervezete ilyettén működése, de legalább meglátja a törvényszerűségét, a bölcsességét. Akkor talán már nem zavarja. Bár ettől még nem lesz merevedése,, de már nem zavarja."
Kriston Andrea

Merevedési zavarról akkor beszélhetünk, ha a szexuális együttléthez szükséges erekció ( megfelelő hímvessző-merevség ) a megfelelő nemi vágy (libidó) ellenére sem alakul ki .

Vagyis az az állapot, amikor merevedés létrejön ugyan, de annak mértéke vagy időtartalma csökkent.  csak részben, vagy egyáltalán nem valósul meg. 

Felmérések szerint ma a világon minden második negyven évnél idősebb férfi küzd merevedési problémákkal (tapasztalataim szerint egyre több fiatal is), vagyis százmilliókat érint a szexuális együttlét élvezetét, minőségét jelentősen csökkentő funkciózavar.

Bár egyre kevésbé számít tabutémának, erről a gondjáról még mindig kevés férfi mer beszélni.

Holott az örömteli és mindkét fél számára kielégítő szexuális élet a boldog párkapcsolat alapja, hiánya pedig hosszú távon megmérgezheti a pár egymás közötti, intim viszonyát.


A potenciazavar okai  

A merevedési problémák mögött fizikai vagy  pszichés okok állhatnak.

Merevedési gondok kialakulhatnak valamilyen betegség következtében, de akár az arra szedett gyógyszerek hatására is. 

Az életkor növekedésével egyenes arányban nőhet a gyakorisága.  

Általános tapasztalatok szerint merevedési zavarokhoz vezethetnek: az alkoholfogyasztás, a dohányzás, a cukorbetegség és a prosztatagyulladás, esetlegesen pajzsmirigy-, mellékvese problémák és az idegrendszer gyulladásos megbetegedései. Ezek a keringési rendszerre illetve a hormonháztartásra való hatásuk miatt befolyásolhatják az erkeciót.

Ha csak átmeneti zavarokról van szó, úgy sok esetben lelki problémák állnak a háttérben.

A fiatalabb korosztályra ( és sajnos egyre inkább az érettebb koroszályra is ) jellemző rizikótényező pedig elsősorban a stressz. 

 A hímvessző merevedési zavarát okozhatják a különböző szexuális fóbiák ( pornófüggőség, maszturbációs függőség ), teljesítmény kényszer, önértékelési zavarok, stb.

 A potencia zavar megoldása nemcsak a harmonikus párkapcsolatok miatt fontos.

Az egészséges, harmonikus szexualitás mindennek az alapja, legyen szó munkáról, pihenésről, az élet bármely területéről, hiszen a szexuális energia a legősibb életenergia, kreatív alkotóenergia.

Ha ez nincs rendben, semmi sem lesz rendben!

Forrás : hazipatika.com

               Kriston Andrea: Intimtorna férfiaknak

hitwebcounter